BEHANDLING AF KARSPRÆNGNINGER, KARUDVIDELSER OG UØNSKET RØDME.


Ved laserbehandling får lysstrålernes varme de overfladiske kar til at lukke sig, hvorefter der nogen tid senere sker en afblegning af det behandlede område.

Behandlingen kan gentages månedligt indtil den ønskede effekt er opnået. Efter 1-4 behandlinger er der hos 80% en god eller meget god effekt (mere end 50% reduktion).

Ulemperne ved behandlingerne afhænger af, hvilken laser der benyttes. Almindeligvis føles selve laserbehandlingen som et smæk med en elastik eller som at blive stukket med en nål. Oftest vil der ingen gener være efterfølgende, men man må dog regne med at der kan komme nogen hævelse, ømhed og skorpedannelse, som svinder i løbet af 2-8 dage. 

Det er vigtigt forud for behandlingen ikke at være solbrændt. Man må derfor ikke solbade eller gå i solarium 4 uger før behandlingen. På behandlingsdagen må man ikke anvende solcreme eller kosmetik. Evt. hår på behandlingsområdet skal være fjernet. For at undgå farveforandringer skal man efter behandlingen undgå udsættelse for sol og anvende solcreme med faktor 50+ – også i gråvejr. Make-up kan anvendes frit.

Laserbehandling er ikke egnet til personer, som har tendens til at danne store, tykke ar (såkaldte keloid-dannere).

Karsprængninger på benene kan sjældent behandles med laser, men derimod med indsprøjtning af koncentreret saltvand i eller omkring karrene. Til denne behandling anvendes kanyler med en tykkelse sv.t. et stort hår, hvorfor stikkene kun mærkes ganske let. 

 

September 2021

Revideres efter behov, dog senest september 2024